Miała być
roszponka, ale w sklepie mieli rukolę, więc z braku laku, wzięłam rukolę.
Zapomniałam tylko, że ona taka goryczkowata trochę i ostra w smaku, a ja
rzodkiewki miałam przygotowane jako dodatek. Poszłam na żywioł i wrzuciłam
rzodkiewki, ale zrezygnowałam z kiełków. I wyszło smakowicie i zdrowo.
Co potrzebujemy:
·
opakowanie rukoli
(100 g)
·
kilka pomidorków
koktajlowych
·
ogórek zielony
·
kalarepka
·
pęczek rzodkiewek
·
ser feta
·
koperek
·
oregano, estragon
·
oliwa z oliwek z
bazylią - kilka kropel
Sposób przygotowania:
Rukolę opłukać.
Pomidorki pokroić w ćwiartki, ogórka też w ćwiartki, i rzodkiewkę w ćwiartki, a
żeby nie było monotonnie, to kalarepkę w kosteczkę.
Ser feta kroimy w
kostkę, najlepiej przed krojeniem wrzucić go na 15 min. do zamrażalnika, nie
będzie się wtedy ciapał przy krojeniu.
Doprawiamy ziołami
i skrapiamy oliwą. Wszystko mieszamy i wcinamy.
Smacznego!
Dzięki -.- teraz jestem głodna...
OdpowiedzUsuńto bardzo prosta sałatka :)
Usuńale możesz też zjeść batonika :)