Aromatyczna, pełna witamin, rozgrzewająca, w sam raz na obiad albo kolację.
Co potrzebujemy:
3 szkl. bulionu
warzywnego
2 duże ziemniaki
pokrojone w kostkę
pół opakowania
mrożonego groszku z marchewką
1 duża cebula
pokrojona w kostkę
1 brokuł podzielony
na różyczki
3-4 łodygi selera
naciowego pokrojone w kostkę
puszka kukurydzy
1-2 łyżeczki curry
przyprawa warzywna
do zup ( ja używam suszu z warzyw bez tych wszystkich paskudnych dodatków)
małe opakowanie
gęstej śmietany
1 serek topiony o
smaku śmietankowym
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Wlej do rondla
bulion, dodaj ziemniaki, cebulę, brokuły, seler naciowy, curry i przyprawę
warzywną do zup. Gotuj aż warzywa będą pół twarde, wtedy dodaj mrożony groszek
z marchewką.
Gotuj do miękkości.
Odlej trochę zupy i
rozrób ze śmietaną. Wlej do bulionu. Dodaj pokrojony serek topiony. Podgrzewaj
aż serek się roztopi, możesz go rozcierać łyżką.
Przypraw do smaku
i...wcinaj!
Smacznego!
Pysznie. Tylko uważaj na serki, bo w nich tez lubią się kryć "świństewka".
OdpowiedzUsuńja zawsze używam tego śmietankowego z Hohlanda
Usuń