Nie będzie dzisiaj TOP-u 13, bo nie zdążyłam nic dla Was przygotować. Wena mnie opuściła, więc postanowiłam odkurzyć kuchnię literacką.
Co potrzebujemy:
- ok. 250 g
razowego (bo zdrowszy!) makaronu tagliatelle
- 200 g wędzonego
łososia (może być sałatkowy)
- opakowanie mrożonego szpinaku brykiet
- opakowanie serka
naturalnego Twój Smak
Sposób przygotowania:
1. Makaron ugotować al dente w
osolonej wodzie, odcedzić, zostawić ⅓ szklanki wody. Wymieszać wodę z serkiem i
odstawić.
2. Szpinak rozmrozić, łososia
pokroić w paski.
3. Smażyć łososia przez około minutę
co chwilę mieszając. Następnie dodać szpinak i mieszając smażyć ok. 5 min.
4. Dodać odcedzony makaron i wodę z
makaronu z dodatkiem sera, zagotować, odstawić z ognia. Jeśli sos nie jest
jeszcze gęsty, można chwilę potrzymać makaron na małym ogniu.
Zamiast serka można użyć śmietanki
kremówki, wtedy nie trzeba jej rozrabiać z wodą po makaronie.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
To miejsce na wyrażenie Twojej opinii. Ja się podpisałam pod swoim tekstem, więc Ty też nie bądź anonimowy. Anonimowe komentarze będą usuwane.