Teksty umieszczane na tym blogu, są mojego autorstwa. Kopiowanie i wykorzystywanie ich w innych miejscach, tylko za zgodą autorki

sobota, 7 maja 2016

Makaron z wędzonym łososiem i szpinakiem

Nie będzie dzisiaj TOP-u 13, bo nie zdążyłam nic dla Was przygotować. Wena mnie opuściła, więc postanowiłam odkurzyć kuchnię literacką. 




Co potrzebujemy:
- ok. 250 g razowego (bo zdrowszy!) makaronu tagliatelle
- 200 g wędzonego łososia (może być sałatkowy)
-  opakowanie mrożonego szpinaku brykiet
- opakowanie serka naturalnego Twój Smak

Sposób przygotowania:

1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić, zostawić ⅓ szklanki wody. Wymieszać wodę z serkiem i odstawić.

2. Szpinak rozmrozić, łososia pokroić w paski.

3. Smażyć łososia przez około minutę co chwilę mieszając. Następnie dodać szpinak i mieszając smażyć ok. 5 min.

4. Dodać odcedzony makaron i wodę z makaronu z dodatkiem sera, zagotować, odstawić z ognia. Jeśli sos nie jest jeszcze gęsty, można chwilę potrzymać makaron na małym ogniu.

Zamiast serka można użyć śmietanki kremówki, wtedy nie trzeba jej rozrabiać z wodą po makaronie.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

To miejsce na wyrażenie Twojej opinii. Ja się podpisałam pod swoim tekstem, więc Ty też nie bądź anonimowy. Anonimowe komentarze będą usuwane.