Zbliża się koniec
sezonu szparagowego, więc jeszcze zdążyłam zakupić ładny pęczek i zrobiła się z
niego chrupiąca sałatka.
Co potrzebujemy:
pęczek zielonych
szparagów
pół pęczka
rzodkiewki
mała cukinia
3 średnie pomidory
ser feta
słonecznik
oliwa z oliwek,
oregano, bazylia
Sposób
przygotowania:
Szparagi grilujemy
w piekarniku w temp. 200°C przez około 10 min.
Zgrilowane warzywa
kroimy na mniejsze paski.
Cukinię ze skórką kroimy
w kostkę, polewamy oliwą i posypujemy oregano.
Smażymy na patelni
aż będzie krucha.
Rzodkiewkę, pomidory
i ser feta kroimy w kostkę.
Słonecznik prażymy
na suchej, dobrze rozgrzanej patelni.
Wszystkie warzywa
łączymy z serem feta i delikatnie mieszamy, doprawiamy listkami świeżej bazylii
i posypujemy prażonym słonecznikiem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
To miejsce na wyrażenie Twojej opinii. Ja się podpisałam pod swoim tekstem, więc Ty też nie bądź anonimowy. Anonimowe komentarze będą usuwane.