Teksty umieszczane na tym blogu, są mojego autorstwa. Kopiowanie i wykorzystywanie ich w innych miejscach, tylko za zgodą autorki

sobota, 11 czerwca 2016

Sałatka z zielonych szparagów z rzodkiewką




Zbliża się koniec sezonu szparagowego, więc jeszcze zdążyłam zakupić ładny pęczek i zrobiła się z niego chrupiąca sałatka.

Co potrzebujemy:

pęczek zielonych szparagów
pół pęczka rzodkiewki
mała cukinia
3 średnie pomidory
ser feta
słonecznik
oliwa z oliwek, oregano, bazylia

 Sposób przygotowania:

Szparagi grilujemy w piekarniku w temp. 200°C przez około 10 min.
Zgrilowane warzywa kroimy na mniejsze paski.

Cukinię ze skórką kroimy w kostkę, polewamy oliwą i posypujemy oregano.
Smażymy na patelni aż będzie krucha.

Rzodkiewkę, pomidory i ser feta kroimy w kostkę.

Słonecznik prażymy na suchej, dobrze rozgrzanej patelni.

Wszystkie warzywa łączymy z serem feta i delikatnie mieszamy, doprawiamy listkami świeżej bazylii i posypujemy prażonym słonecznikiem.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

To miejsce na wyrażenie Twojej opinii. Ja się podpisałam pod swoim tekstem, więc Ty też nie bądź anonimowy. Anonimowe komentarze będą usuwane.