Teksty umieszczane na tym blogu, są mojego autorstwa. Kopiowanie i wykorzystywanie ich w innych miejscach, tylko za zgodą autorki

sobota, 18 czerwca 2016

Pasztet sojowy z pieczarkami





Co potrzebujemy:
200 g ziaren soi
1 jajko
5 średnich pieczarek
2 średnie cebule
pieprz, susz warzywny do zup, curry

Sposób przygotowania:
Soję namoczyć na noc.
Gotować ok. 1,5 h w osolonej wodzie.
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić.
Pieczarki pokroić w drobną kosteczkę, poddusić na oliwie, dodać susz warzywny do zup, przyprawić curry i pieprzem.
Soję zblenderować z cebulą i jajkiem. Dodać podduszone pieczarki. Wymieszać.
Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 30 min.
Pychotka!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

To miejsce na wyrażenie Twojej opinii. Ja się podpisałam pod swoim tekstem, więc Ty też nie bądź anonimowy. Anonimowe komentarze będą usuwane.