Co potrzebujemy:
200 g ziaren soi
1 jajko
5 średnich
pieczarek
2 średnie cebule
pieprz, susz
warzywny do zup, curry
Sposób przygotowania:
Soję namoczyć na noc.
Gotować ok. 1,5 h w osolonej
wodzie.
Cebulę pokroić w kostkę,
zeszklić.
Pieczarki pokroić w drobną
kosteczkę, poddusić na oliwie, dodać susz warzywny do zup, przyprawić curry i
pieprzem.
Soję zblenderować z cebulą i
jajkiem. Dodać podduszone pieczarki. Wymieszać.
Zapiekać w piekarniku
nagrzanym do 180°C przez ok. 30 min.
Pychotka!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
To miejsce na wyrażenie Twojej opinii. Ja się podpisałam pod swoim tekstem, więc Ty też nie bądź anonimowy. Anonimowe komentarze będą usuwane.