Znalazłam zakopane pod mrożonkami paluszki krabowe. A jak znalazłam, to dodałam kilka składników i wyszła z tego całkiem smaczna i zdrowa sałatka.
Co potrzebujemy:
opakowanie paluszków krabowych (albo surimi- jak zwał tak zwał)
opakowanie pomidorków daktylowych (400 g)
ser feta półtłusty
mix sałat
czerwona cebula
zielony ogórek
oliwa z oliwek o smaku bazylii
oregano
czubrica zielona
Sposób przygotowania:
Do miski wsypujemy mix sałat. Do tego dodajemy pokrojone na ćwiartki pomidorki, pokrojonego w dużą kostkę ogórka i ser feta.
Paluszki krabowe kroimy na większe kawałki i dorzucamy do reszty składników.
Cebulę kroimy w piórka i do miski.
Polewamy wszystko oliwą i doprawiamy ziołami do smaku.
Mieszamy i wcinamy.
Smacznego :)
Oishi-sō! (^.^)
OdpowiedzUsuń