Co potrzebujemy:
·
puszka cieciorki
albo ok. 20 dag ugotowanej suszonej cieciorki
·
25 dag pomidorków
koktajlowych
·
1 ogórek
·
4 dymki
·
3 łodygi selera
naciowego
·
mały pęczek natki
pietruszki
·
6 łyżek oliwy
·
3 łyżki soku z cytryny
·
sól, pieprz do
smaku
Sposób przygotowania:
1. Warzywa myjemy i
osuszamy.
2. Ogórka obieramy
ze skórki i kroimy na dużą kostkę, pomidorki na ćwiartki.
3. Drobno siekamy
dymkę, seler naciowy oraz natkę.
4. Do słoiczka
wlewamy oliwę i sok z cytryny, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zamykamy słoiczek
i dobrze mieszamy sos.
5. W misce mieszamy
warzywa i polewamy sosem. Mieszamy wszystko razem.
Można podawać
posypane sezamem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
To miejsce na wyrażenie Twojej opinii. Ja się podpisałam pod swoim tekstem, więc Ty też nie bądź anonimowy. Anonimowe komentarze będą usuwane.