Co potrzebujemy:
1 duży dojrzały banan (albo dwa małe dojrzałe banany)
· 1 jajko
· ⅓ szkl. cukru
brązowego
· 1 ⅓ szkl. mąki
· 12,5 dag
miękkiego masła
· 2 łyżeczki
proszku do pieczenia
· 1 opakowanie cukru
waniliowego
· szczypta soli
· 1 tabliczka
czekolady deserowej albo gorzkiej
Sposób przygotowania:
1. Banana
rozgniatamy widelcem. Dodajemy cukry, miękkie masło i jajko. Miksujemy na
wolnych obrotach.
2. W trakcie
miksowania dodajemy mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i solą.
3. Czekoladę kroimy
na małe kosteczki i dodajemy do masy. Mieszamy.
4. Masę wykładamy
na blachę łyżką w dużych odstępach.
5. Pieczemy ok. 15-
20 min w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
To miejsce na wyrażenie Twojej opinii. Ja się podpisałam pod swoim tekstem, więc Ty też nie bądź anonimowy. Anonimowe komentarze będą usuwane.