Co potrzebujemy:
- 3 małe cukinie,
- 2 średnie
marchewki,
- 1 cebulę,
- biała część pora,
- 3 średnie
ziemniaki,
- 2 kostki rosołowe
(mogą być drobiowe albo warzywne),
- 3 ząbki czosnku,
- koperek (może być
suszony)
- śmietana 30%
- ok. 1,5 litra
wody
Sposób przygotowania:
Cukinię myjemy i
kroimy ze skórką w dużą kostkę.
Marchewkę i
ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
Cebulę kroimy w
kostkę, a pora w półksiężyce.
Czosnek ścieramy na
tarce.
Wszystko razem
wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy kostki rosołowe i koperek. Gotujemy
aż warzywa będą miękkie.
Zupę blenderujemy i
na sam koniec wlewamy śmietankę. Gotujemy chwilkę, mieszając. Można doprawić solą i pieprzem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
To miejsce na wyrażenie Twojej opinii. Ja się podpisałam pod swoim tekstem, więc Ty też nie bądź anonimowy. Anonimowe komentarze będą usuwane.