Teraz jest sezon na
cukinię i na paprykę. Poszłam więc do warzywniaka w celu zaopatrzenia się w owe
smakołyki, by sobie obiadek zrobić pyszny i zdrowy w formie faszerowanych
warzyw. Ale jak zobaczyłam te piękne, dorodne, ogrrrromne pieczarki, to nawet
się nie zastanawiałam i cztery nabyłam. Do tego brokuły i obiadek kolorowy i
zdrowy.
Co potrzebujemy:
4 duże pieczarki
puszka tuńczyka w
sosie własnym
ryż
1 jajko
pół pęczka natki
pietruszki
ser mozzarella w
plastrach
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Pieczarki
oczyszczamy i wykrajamy pieńki. Kapelusze solimy i pieprzymy.
2. Pieńki kroimy w
drobną kosteczkę.
3. Dodajemy trochę
ryżu, natkę, niecałą puszkę tuńczyka, jajko (surowe), doprawiamy i mieszamy.
4. Farsz nakładamy
do kapeluszy pieczarkowych i przykrywamy plastrem mozzarelli.
5. Piekarnik
nagrzewamy do 180 stopni i zapiekamy dopóki ser się nie przyrumieni (ok. 15
min.)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
To miejsce na wyrażenie Twojej opinii. Ja się podpisałam pod swoim tekstem, więc Ty też nie bądź anonimowy. Anonimowe komentarze będą usuwane.